Webinar 'HELP! Mijn kind is online' | Informatiepunt Kampen
Laden Evenementen

Naar agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘HELP! Mijn kind is online’

maandag 24 juni 2024

Datum
maandag 24 juni 2024
Tijd
19:30 - 21:00

Locatie

Online
nvt
nvt,
+ Google Maps

Georganiseerd door

Gemeente Kampen

Overige informatie

Thema
Digitale hulp, Opvoeden en opgroeien
Soort activiteit
Online, Themabijeenkomst
Voor wie
Voor iedereen
Op maandagavond 24 juni wordt er voor alle ouders van kinderen op de basisschool in gemeente Kampen een online ouderavond (webinar) georganiseerd. Laurens Veltman (psycholoog en ervaringsdeskundige in gameverslaving) komt ons meer vertellen over schermgebruik, gamen en de online wereld voor kinderen. Er komen veel praktische vragen rondom dit thema aan bod en Laurens zal ons handvatten bieden hoe hiermee om te gaan zonder in een strijd te komen.

De avond start om 19:30 uur en duurt ca. 1 tot 1 ½ uur. U kunt online aansluiten via www.digitalawareness.nl/gemeentekampen. U heeft geen account, app of camera nodig en u kunt anoniem meedoen. Er zal ruimte zijn voor interactie en vragen, Laurens zal u hier de avond zelf in meenemen. Deelname is gratis.

Hoeveel uur schermtijd per dag is nog goed? Wanneer begin je met een eigen telefoon? Waarom zijn TikTok en YouTube zo verslavend? Is Roblox of Minecraft ook te onderbreken zonder gedoe? Kan ik mijn kind behoeden voor cyberpesten en andere gevaren? Moet ik meekijken wat er online allemaal gebeurt? Waar let ik dan op? Hoe leer ik mijn kind om te gaan met alles dat hij/zij tegenkomt?

De digitale wereld is voor kinderen steeds meer de wereld waar het gebeurt. Dit biedt mogelijkheden, maar soms ook zorgen. Wat doen kinderen nou precies online? Wat maakt deze wereld zo verslavend en wat zijn de gevaren? Hoe ga je hiermee om als ouder? Welke grenzen stel je, waar kijk je mee en hoe ga je om met bv. leeftijdsindicaties of klasgenoten die iets al wel mogen? Hoe kom je in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken?

 

Zoek je iemand om mee te gaan?

Op Kampenvoorelkaar plaats je snel en eenvoudig je vraag en kunnen andere Kampenaren op je vraag reageren.
Locatie
Bibliotheek Kampen
Ontwikkelplein (1e verdieping)
Oudestraat 216
8261 CA Kampen
© 2024 Informatiepunt Kampen | Privacyverklaring