Mantelzorger? Wij kunnen helpen! | Informatiepunt Kampen

Mantelzorger? Wij kunnen helpen!

Bent u mantelzorger en heeft u vragen over bijvoorbeeld mantelzorgwaardering, of heeft u hulp nodig? Kom dan langs bij Informatiepunt Kampen in de bibliotheek. Daar werken deskundige mensen met een warm hart, die goed kunnen luisteren en graag de tijd voor je nemen. Gratis én betrouwbaar.

We hebben een groot sociaal netwerk en kunnen u daarom altijd passende informatie geven, of in contact brengen met de juiste organisatie. Als je u het liever hebt, leggen we samen dat contact.

Hieronder kunt u al veel vinden over mantelzorg. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op, of kom bij ons langs in de bibliotheek van Kampen.

Koffieochtend mantelzorglotgenoten

Onder begeleiding van een professional kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en steunen.
Meer informatie

Cursus onbegrepen gedrag voor mantelzorgers

Trainingen over onbegrepen gedrag bij dementie in de thuissituatie.
Meer informatie

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers kunnen ieder jaar bij de gemeente Kampen de mantelzorgwaardering aanvragen.
Meer informatie

Jonge mantelzorgers

Als er bij jou thuis iemand ziek, depressief, verslaafd of gehandicapt is en jij vaak moet meehelpen in huis.
Meer informatie

Humanitas Tandem

Voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Een vrijwilliger, ook wel een maatje genoemd is er voor vriendschappelijk en ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken.
Meer informatie

Humanitas Academie

Gratis online trainingen met praktische handvaten voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger.
Meer informatie

Heb je vragen over andere onderwerpen?

Je bent ook welkom voor al je vragen over vrijwilligerswerkgeldzakendigitale hulp en opvoeden en opgroeien. Ook voor betrouwbare informatie over eenzaamheidvervoerjouw buurtouder worden en lezen en schrijven ben je bij ons aan het juiste adres.

Staat jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder. Bel of mail ons als jij geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag. Je kunt ook altijd langskomen bij onze locatie.