Eenzaam? Wij kunnen helpen! | Informatiepunt Kampen

Eenzaam? Wij kunnen helpen!

Voel je je af en toe eenzaam, ben je op zoek naar gezelschap of naar mogelijkheden om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Informatiepunt Kampen in de bibliotheek. Daar werken deskundige mensen met een warm hart, die goed kunnen luisteren en graag de tijd voor je nemen. Gratis én betrouwbaar.

We hebben een groot sociaal netwerk en kunnen je daarom altijd passende informatie geven, of in contact brengen met de juiste organisatie of activiteit. Als je het liever hebt, leggen we samen dat contact.

Hieronder kun je al veel vinden over eenzaamheid. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op, of kom bij ons langs in de bibliotheek van Kampen.

Kampenvoorelkaar

Ontmoet mensen door vrijwilligerswerk te gaan doen. Of vind een maatje, buddy of gezelschap via Kampenvoorelkaar; het online platform voor vrijwilligerswerk, burenhulp en ontmoeting in de gemeente Kampen.
Meer informatie

In Gesprek over Eenzaamheid

Een medewerker van Humanitas of WijZ Welzijn luistert naar jouw wensen en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden. Elke 1e dinsdag van de maand van 10:00 – 12:00 uur op het Informatiepunt Kampen.
Meer informatie

Kom Erbij Kampen

Een uitgebreid overzicht van activiteiten, tips en hulpmogelijkheden tegen eenzaamheid.
Meer informatie

Jongerenmaatjes Match

Koppelt maatjes met jongeren (van 12 tot 25 jaar) die een steuntje in de rug nodig hebben. Soms loopt het niet zo goed met contacten leggen of zit je thuis of op school niet zo lekker in je vel. Dan is een maatje misschien iets voor jou!
Meer informatie

Contact met anderen

Via Welzijn op Recept kunt u deelnemen aan diverse activiteiten gericht op ontmoeting, creativiteit, sport en bewegen of een combinatie hiervan. Een welzijnscoach helpt u hierbij.
Meer informatie

Vriendencafé

Voor mensen die houden van een gezellige avond, graag nieuwe mensen willen leren kennen en vriendschap willen sluiten. In huiskamersfeer drinken we koffie/thee/frisdrank, we maken een praatje, spellen een spelletje.
Meer informatie

Humanitas Tandem

Voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Een vrijwilliger, ook wel een maatje genoemd is er voor vriendschappelijk en ondersteunend contact.
Meer informatie

Verlies van een dierbare

Een luisterend oor bij rouw.
Meer informatie

Steun bij verlies en rouw

Gespreksgroep voor lotgenoten én individuele ondersteuning voor mensen die een naaste hebben verloren.
Meer informatie

Heb je vragen over andere onderwerpen?

Je bent ook welkom voor al je vragen over vrijwilligerswerkmantelzorggeldzakendigitale hulp en opvoeden en opgroeien. Ook voor betrouwbare informatie over vervoerjouw buurtouder worden en lezen en schrijven ben je bij ons aan het juiste adres.

Staat jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder. Bel of mail ons als jij geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag. Je kunt ook altijd langskomen bij onze locatie.